Циклонът Янос взе първа жертва в Гърция. Възрастна жена почина в

...
Циклонът Янос взе първа жертва в Гърция. Възрастна жена почина в
Коментари Харесай

Циклонът Янос взе жертва в Гърция |

Циклонът Янос взе първа жертва в Гърция. Възрастна жена умря в дома си в област Фарсала, наводнен от придошла река. Издирват се още двама души, оповестяват от Гражданска отбрана. Трима души се избавиха, като останаха повече от 10 часа на високо дърво, с цел да не ги отнесе пороят.

Циклонът се насочва към островите в Егейско море. Активен е над област Атика, със мощен дъжд и плевел вятър. Засегната е и огромна част от Пелопонес, оповестява БНР.

Наводнения, прекратени пътища, отнесени покриви на здания - за това оповестяват кметовете на потърпевшите региони. Над 2500 души са поискали помощ от пожарната. С хеликоптер избавиха семейство с дете от наводнена къща. Жителите на няколко села се изтеглиха в църкви, които са на по-високи места и не са наранени от наводнението. 

Без електрозахранване е част от Южна Гърция. В област Кардица не разрешиха да се излиза от домовете. Влакът Солун - Атина е спрян, тъй като част от железопътната линия е под вода. Властите още веднъж предизвестяват да не се приближават хората до морето и до реки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР